Boeken die kunnen helpen ontsnappen

apr 13, 2020

Inleiding

Een overzicht van boeken die je kunnen helpen ontsnappen, zodat je jezelf in kan lezen en jezelf sterker kan maken en je weet hoe een narcist denkt. Een overzicht om je kennis van narcistisch misbruik beter te leren herkennen. Elk boek is een verrijking over dit onderwerp. Maak jezelf slimmer en los van de narcist. Leer anderen wat Narcisme is en haal ze uit die gevangenis. Maak jezelf weer vrij en leer leven in vrijheid. Je kunt jezelf beter beschermen en je wordt sneller bewust van de circulaire strijd waarin je zit en leert heel goed wat je het beste kunt doen om te ontsnappen van de narcist in je leven. Naast een overzicht van deze boeken informeren wij jullie in meerdere onderwerpen over narcistisch misbruik, op onze webpagina misbruikdoornarcisme, zodat een groot deel van de informatie gratis te verkrijgen is voor wie geen boeken kan, of wil kopen.

Nederlandstalige boeken

Joke de Jong, een schrijfster over de complexe scheiding bij narcisme. Niets is wat het lijkt te zijn! Het narcistische machtsspel beschrijft hoe de professional zelf door een eenzijdige benadering complexe scheidingen creëert en kindermishandeling, partnergeweld en ouderverstoting in stand houdt. Bij psychisch (en fysiek) misbruik is bij scheiding het in stand houden van een illusie van strijd en het nimmer tot stand brengen van wederzijdse communicatie een machtig middel!
Jan Storms schreef met zijn Destructieve relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren het standaardwerk op het gebied van psychopathie. De eerste versie verscheen in 2010; hiervan zijn inmiddels ruim 10.000 exemplaren verkocht. Voor heel veel mensen is dit boek een eyeopener en een echte aanrader. Kom tot de ontdekking hoe een destructieve relatie werkt en welke ziekelijke patronen hieronder liggen.

Een spiegel voor narcisten 1e druk is een boek van Martin Appelo uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789461055507


Wat is de overeenkomst tussen Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes? Volgens Martin Appelo zijn ze alle vijf narcistisch. Narcisme is een verslavend patroon van jezelf opblazen en anderen afstoten. Een instabiele psychische basis ligt hieraan ten grondslag.

Mij een zorg, In ieder gezin is er wel eens wat aan de hand, zijn er problemen, maar bij sommige gezinnen gaan de problemen niet over en zijn ze een bedreiging voor de veiligheid van de kinderen. Er is bijvoorbeeld sprake van fysiek of verbaal geweld, seksueel misbruik, ernstige ruzies of er wordt niet voor de kinderen gezorgd. In ’Mij een zorg’ worden een aantal van deze gezinssituaties uitgelicht. Een ex-medewerker van Bureau Jeugdzorg vertelt haar verhaal en schroomt daarbij niet om zich kritisch uit te laten over zichzelf, de gezinnen en Jeugdzorg als organisatie.
Narcisme is een bekende en regelmatig voorkomende persoonlijkheidsstoornis. Als partner van een narcist heb je in eerste instantie geen idee dat je met een narcist te maken hebt. Narcisten zijn uitermate charmant en weten hun zwarte kanten goed te verbergen. Pas gaandeweg hun relatie ervaren hun partners het gebrek aan empathie, het agressieve gedrag, de machtswellust en het bijbehorende ego. Hun relatie wordt een worsteling, maar het blijft lang onduidelijk waaraan dat ligt.
Robin Stern Ph.D. is psychoanalytica, docent, auteur en associate director van het Yale Center for Emotional Intelligence.
Ze introduceerde het begrip gaslighting tien jaar geleden naar een film met Ingrid Bergman met dezelfde titel.
Een begrip dat sindsdien niet meer weg te denken is. Het behandelt het fenomeen gaslighting: een vorm van narcistische, mentale mishandeling, waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft met als doel het slachtoffer aan zichzelf en het gezond verstand te laten twijfelen.

Engelstalige boeken


Engelstalig boek van o.a. Amy J.L. Baker Ph/D over Co-ouderschap met een Toxic Ex, bijvoorbeeld met een Borderline of een Narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een heel interessant boek met omschreven de zieke dynamiek van persoonlijkheden die een persoonlijkheidsstoornis cluster B hebben.


There’s no question about it: your children are the most important thing in your life. But if you have gone through a messy divorce, your relationship with your children may become strained if you have to deal with a toxic ex.


Engelstalig boek van Richard a. Warshak. Hoe weer je jezelf tegen indoctrinaties van je ex, leer ze doorgronden en handel op de juiste wijze.


Your ex-spouse is bad mouthing you to your children, constantly portraying you in a negative light, perhaps even trying to turn them against you. If you handle the situation ineffectively, your relationship with your children could suffer. You could lose their respect, lose their affections-even, in extreme cases, lose all contact with them


Engelstalig boek, met omschreven de methode BIFF, Brief, informative, Firm & Friendly, hoe communiceer je met je toxische ex. Haal het beste in jezelf naar boven en lees je in om te leren beter te worden en niet in de vuilkuilen te trappen van de narcist.


When a divorcing individual is a persuasive blamer -someone who suffers from borderline personality disorder (BPD), narcissistic personality disorder (NPD), or simply has a high-conflict, manipulative personality-their behavior can have devastating ramifications for their former spouses.

Ten Slotte


Boeken die je kunnen helpen ontsnappen van de narcist hebben je inmiddels sterker gemaakt. Je begrijpt de dynamieken van deze zieke persoonlijkheden en komt erachter dat ze deels voorspelbaar zijn, maar toch ook weer onvoorspelbaar. het gaat de narcist om krijgen van aandacht en zaaien van verwarring. zoals in de Engelstalige boeken wel eens word omschreven als de “blamers” zij geven ander de schuld, om de aandacht van het onderwerp af te krijgen en zichzelf te beschermen. De kennis die je uit deze boeken kunt filteren helpen jullie sterker en slimmer worden. Die kennis is nodig, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken weg te gaan bij de narcist. Je weet dat je weg wil, maar nog niet hoe. Weet dat niet alle mensen slecht zijn, de meeste mensen deugen. Wij geven aan dat je jezelf goed moet beschermen en heel erg goed moet voorbereiden, als je de narcist wil gaan verlaten.

Hou je sterk en veel geluk in de toekomst zonder een narcist in je leven.

Vriendelijke groet,

Misbruik door Narcisme

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De narcist kan een man zijn, maar ook een vrouw. Voor het gemak kiezen wij ervoor om de narcist in de hij-vorm te formuleren. Er zijn over het algemeen echter wezenlijke verschillen tussen de meeste mannelijke en vrouwelijke narcisten. De mannen zijn overwegend openlijk, de vrouwen opereren meestal niet openlijk, maar onder de radar! Vrijwel onzichtbaar voor buitenstaanders!

Voor meer blogs, kijk op misbruikdoornarcisme.nl

Pin It on Pinterest

Shares
Share This