oudervervreemding

We wisten al een paar jaar van oudervervreemding af. Vanaf de scheiding wordt al het negatieve hier in huis uitvergroot. De nadruk wordt gelegd door op alle subtiele kleine negativiteiten. De leuke positieve dingen worden weggewuifd. De dankbaarheid voor en het geluk dat mijn zoon zijn vader 50% kan zien is er niet.

Wil je met me naar de bioscoop vandaag. Hij haalt zijn schouders op en zegt: ik weet het niet. Hij kijkt neerslachtig naar beneden en vraagt op een doodse toon. Wanneer mag ik naar mama? Dit was niet echt een gesprek.

gesprek

Ik zei tegen mijn zoon, hij wordt bijna 12, wil je geen leuke dingen doen met je vader? Jawel, zegt ie nog. Ik gaf aan dat als hij wil, hij mee mocht naar het voetbal, of als hij wilde thuis kon blijven om te gamen. Nee, hij wilde niets meer. Mag ik naar mama toe fietsen? Wil je niet bij je vader zijn dan? Jawel ik wil wel bij jou zijn, vertelde hij me nog.

Wil je iets veranderd hebben aan het zorgschema van 50%, vroeg ik nog. Ja ik wil op maandag en dinsdag bij mijn moeder zijn en in het weekend bij jou papa. Ik zeg tegen mijn zoon, maar het is nu toch weekend en toch wil je naar je moeder! Huilend zegt hij tegen mij. Ik wil er nou niet over praten. Ik hou van jou jongen. Elke dag van je leven. Ik moest ook huilen. Samen hebben we gehuild. Het voelde tegenstrijdig en dubbel. Ik wil bij jou zijn in het weekend en daar fietst hij weg naar zijn moeder op een zaterdag middag. Tijd voor de rechter?

rechter

Hij wil niet bij zijn vader zijn.  Hij word hier doodongelukkig. Met pijn in mijn hart laat ik hem gaan. Dit doet heel erg zeer. Hij kiest terwijl hij niet hoeft te kiezen. Je hoeft niet te kiezen, zeg ik hem nog. Je kunt ook veel bij je moeder zijn en veel bij je vader zijn. Als ik 12 ben mag ik kiezen zei hij. Ik mag dan een brief schrijven naar de rechter! Dat hij dit zegt, daar sta ik niet van te kijken. Ik hoor al 2 jaar deze vergelijkbare uitspraken. Het zijn de eerste kenmerken van oudervervreemding. Die woorden kunnen alleen van zijn moeder af komen. Toch slaat mijn hartslag een keer over. Dit komt hard aan. Mijn zoon word binnenkort 12 en ik weet dat ik nog een keer naar de rechter moet. Wat zou haar motief zijn? waarom trekken narcistische ouders eenzijdig aan de kinderen en komt daardoor oudervervreemding voor bij veel gescheiden ouders?

motief

Mijn ex -partner wil meer geld. Ze vindt dat ze niet genoeg krijgt. We hebben mail onderschept tussen haar advocaat en haar waarin ze vraagt hoeveel meer alimentatie ze ontvangt van mij als ze de kinderen 1 dag extra zou hebben per week. Haar advocaat gaf toen aan dat ze helemaal niets extra zou ontvangen aan kinderalimentatie. Vanwege de 35% zorgkorting. Vanaf dat moment wil zij de zorg volledig naar zich toe trekken. Ze is puur financieel gedreven. Ze is een echte narcist. Een verborgen narcist. Ze gebruikt de kinderen als wapens en machtsmiddel om mij te pijnigen, zichzelf beter te voelen en om meer geld te kunnen krijgen. Wat ze de kinderen aandoet interesseert haar niets.

Oudervervreemding, zorgt er ook nog voor dat de kinderen een ontwikkelingsachterstand krijgen, dat ze zicht slecht kunnen binden, niet weten wat een gezonde relatie is, maar ook nog dat ze zelf geen beslissingen kunnen nemen.

Hun persoonlijkheid wordt aangetast!

Mijn dochter belde gisteren met haar moeder en vertelde dat mijn oudste zoon dus naar haar toe gefietst kwam. Ik overhoorde dat deel en kon direct haar stem horen, waaruit een  sadistische blije lach hoorbaar werd. Ze werd opzichtig vrolijker. Haar blijdschap werd direct voelbaar. Waarom misbruikt ze haar kinderen? Om mij pijn te doen?

Waarom?

Waarom, is ze ziek in haar hoofd? Komen hier persoonlijkheidsstoornissen bij kijken? Het gaat vooral om Cluster B persoonlijkheidsstoornissen. Borderline en Narcisme worden ook hieronder gecategoriseerd. Deze site kan je helpen, door zoveel mogelijk handvatten te geven. Je moet de signalen leren herkennen. De site van “misbruik door narcisme” helpt je een hoop ellende voorkomen. Je kunt je voorbereiden op wat komen gaat. 

5 dagen nadat mijn zoon naar zijn moeder is gefietst, valt er een brief binnen. Mijn Ex-partner heeft een andere advocaat gevonden die wel een brief wil schrijven naar mij. Ze vraagt of ze in overleg kan gaan over de zorgregeling. Ze wil dat mijn oudste zoon 1x per 14 dagen naar mij toe komt. Bovendien wil ze de afspraak, dat zij de kinderen komt brengen, veranderen. De vader moet ze maar komen halen!

Omgangsfrustratie en oudervervreemding zijn een zware vorm van kindermishandeling!

 

De narcist kan een man zijn, maar ook een vrouw. Voor het gemak kiezen wij ervoor om de narcist in de hij-vorm te formuleren. Er zijn over het algemeen echter wezenlijke verschillen tussen de meeste mannelijke en vrouwelijke narcisten. De mannen zijn overwegend openlijk, de vrouwen opereren meestal niet openlijk, maar onder de radar! Vrijwel onzichtbaar voor buitenstaanders!

Voor meer blogs, kijk op misbruikdoornarcisme.nl