WordPress.com

Angsten van de narcist!

Angsten van een narcist, als je wil weten hoe je die bij narcisten kunt ontdekken, of hoe je ermee om kunt gaan. Lees dan verder! Mocht je een relatie hebben met een narcist, dan is het belangrijk te weten hoe een Narcist denkt. Weet jij wat ze zoeken? Wat ze willen? Door je kennis niveau te vergroten, kun je de narcist een stapje voor proberen te blijven. Het liefst ontwijken. Narcisten kunnen gevaarlijk zijn. Bedenk goed wat je wil en wanneer je dit wil bereiken. zodat je zo veilig mogelijk weg kunt van een narcist.

Narcissistic supply

De narcist heeft aandacht nodig, oftewel “narcissistic fuel”. Zij kan niet leven zonder deze “narcissistic fuel”. Een ander woord hiervoor is “narcissistic Supply”. In Nederland is dit niets anders als een ziekelijke vorm van aandacht vragen. De Pathologie (het ziekelijke) is onderliggend altijd aanwezig. Voor de een, heel opzichtig, voor de ander minder opzichtig en totaal niet opvallend, maar juist heel subtiel. De narcist is een meester in manipuleren en is een pathologische leugenaar. In basis vallen de hieronder genoemde angsten hierop terug. Angsten van een narcist zijn, namelijk het verlies van “narcissistic fuel” en dus het verlies van de aandacht, die zij zo graag willen.

Verliezen 

Narcisten zijn geboren leiders. Geboren om te winnen. Wie wil nu zilver! 2e plaats is nutteloos, alle aandacht gaat uit naar de winnaar. op de 2e plaats komen, betekent dat je anderen nodig hebt. Narcisten haten het, om op de 2e plaats te komen. De narcist ziet alles als een machtsspel. Zodra jij de stekker uit je relatie met de narcist trekt, gaat het de narcist maar om 1 ding: WINNEN! Jij mag onder geen beding deze strijd om de macht winnen. Daar zal de narcist alles maar dan ook werkelijk alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Winnen is belangrijk in alle vormen. discussiĆ«ren, sport, werk, gesprekken over de kinderen. In alles willen de narcist winnen. Zij is belangrijk. De narcist wint altijd!

Geen aandacht krijgen

Alle aandacht, gaat ergens anders naar toe. Als dat gebeurt, krijgt de narcist geen aandacht. Om die reden wil ze overstijgend zijn in: materialisme, reizen, spullen, geld en aandacht. Aandacht die ergens anders naartoe gaat is, zegt dat iemand anders belangrijker is. Geld is voor de narcist een middel om aandacht te krijgen. Ze vindt geld op zich niet belangrijk, wel de macht die ze ermee kan krijgen en dus ook de aandacht die ze hiermee op zichzelf kan laten richten.

Geen erkenning krijgen

Erkenning is belangrijk voor een narcist. Superieure status. Een narcist is god, de erkenning hoort haar toe. Jij bent er om de narcist op te hemelen. Daar heeft ze je voor nodig. De narcist heeft de ziekelijke behoefte om te horen dat zij het goed doet. Iedereen die voor de narcist is, is goed. Mensen die tegen de narcist zijn, zijn slecht. Er is geen grijs gebied, alleen zwart en wit, goed en kwaad, positief en negatief.

Te lang Alleen blijven

De narcist heeft mensen nodig. De aandacht van andere mensen. Het maakt niet uit van wie! De narcist “bestaat” pas echt op het moment dat zij aandacht krijgt. Die aandacht is de voeding die ze nodig heeft om te bestaan. Heeft ze geen partner meer? Dan vooral heeft ze haar eigen kinderen nodig om te kunnen manipuleren en te indoctrineren. Om gezien te worden! Ook wordt er van de kinderen verwacht dat ze voor de narcistische ouder zorgen, vooral op emotioneel vlak. Ze spiegelt haar eigen tekortkomingen dan ook op haar  (ex) partner of kinderen, zodat ze zich beter voelt. Narcisten zijn als de dood dat je ze filmt of gesprekken opneemt. Haar ware aard mag niet ontmaskerd worden!

Ontmaskerd worden

De narcist zijn als de dood dat de buitenwereld erachter komt wie ze werkelijk is en waartoe ze in staat is. Zolang je nog in de relatie zit met de narcist blijft haar geheim bewaard. Het narcistisch misbruik in de relatie zelf is al erg. Maar helaas kom je erachter dat je pas na het verbreken van de relatie met de narcist, in de hel bent beland. Angsten van een narcist, zijn dat de buitenwereld weet wat zij doen. Ze gaat er alles aan doen om dit schijnbeeld te beschermen. Dit doet ze door leugens tegen derden over je in je omgeving te verspreiden. De narcist is een meester in manipuleren en zelfs je eigen kinderen worden dan gemanipuleerd door middel van leugens. Ze gebruikt de kinderen als inzet en wapen tegen de ex-partner.

Elke narcist is anders. De meer verborgen narcist zal onder de radar blijven. De open (klassieke) narcist zal minder moeite hebben met het laatste punt, omdat zij openlijk, impulsief en reactief handelen. De verborgen narcist zal onder de radar, blijven porren/ plagen/ treiteren tot de (ex)partner over zijn grenzen gaat, om vervolgens te zeggen: Zie je wel, hij heeft zichzelf niet onder controle, of hij/ zij is gewelddadig, of hij/zij is de slechte ouder.


[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_592b448a7276f_bestsellers” cat_id=”2049+4855″ name=”Advertentie” sub_id=”Boeken” title=”Verkoop advertentie” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]