Dwang, de taal van de narcist!

door nov 15, 2020Red Flags0 Reacties

Wonen 2023Wonen 2023

Dwang, de taal van de narcist

Heb jij een partner die alleen maar doet wat hij wil? Maakt het nooit uit wat jij vindt? 

Kun je partner niet of heel moeilijk overtuigen? Dan zit je misschien wel in een narcistische relatie. Jij loopt dan wellicht heel vaak tegen een muur van weerstand aan. Misschien ben je net weg bij je narcistische partner? Lukt het niet om normaal communiceren of in overleg te gaan? Vraag jij jezelf af wat je kunt doen tegen dit negatief en destructief gedrag van de narcist? Welke taal spreekt hij? Dwang, de taal van de narcist.

De narcist dwingt jou

Narcisten zijn mensen die niet veranderen. Zij willen macht, controle en alles bepalen in hun omgeving. Via gewiekste en sluwe manipulatie technieken krijgt een narcist zijn zin en bepaalt hij hoe de omgeving hem ziet. Een narcistisch persoon misbruikt alles en iedereen, ook je kinderen om te krijgen wat hij wil. Hij zal jou en iedereen dwingen via sluwe manipulatie technieken of door gewoon over alle normale grenzen, zonder enig gevoel van spijt. Hij krijgt eigenlijk alles voor elkaar door dwang.

Het is onmogelijk om een narcist te begrijpen, dat lukt je niet als normaal gezond denkend mens. Een narcist gaat ver over normale grenzen heen om zijn doel te bereiken. Niets houdt hem tegen vanwege het ontbreken van empathie en een geweten. Verder benadeelt hij jou, gaat over jouw rug en die van jullie eventuele kinderen heen zonder daar één nacht daarvan wakker te liggen. Om een voorbeeld te noemen; Hij weigert om een nieuwe jas te kopen voor je kind terwijl het midden in de winter is. Jij kunt het niet over je hart verkrijgen en dus koop jij toch die jas voor je kind.

Er zijn maar 3 mogelijkheden om een narcist te laten doen wat jij wilt:

  • Als hij toevallig hetzelfde wil.
  • Door aan te geven wat je niet wilt.
  • Via dwang.

Toevallig hetzelfde willen als de narcist

In je relatie met een narcist ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat het moeilijk of bijna onmogelijk is om voor elkaar te krijgen wat jij wilt. Narcisten zijn eigenlijk niet te overtuigen ook al heb je bewijs dat jouw kijk op bepaalde onderwerpen, de verstandigste keuze is. Het beste is eerst erachter zien te komen wat je narcistische partner wil, misschien heb je geluk en zegt hij hetzelfde.

In het begin van je relatie gaat een narcist wel mee in wat jij leuk vindt. Jij wordt in de watten gelegd en het lijkt dan alsof jullie dezelfde interesses hebben. Waarschijnlijk  denk je dan ook “wat een super lieve en attente man”. De narcist doet keihard zijn best om de rol  van zijn leven te spelen om jou de relatie in te verleiden door jou te overspoelen met complimenten, oftewel love bombing. In deze periode zie je niets van zijn ware aard en hij gaat vaak volledig mee met alles wat jij wilt en zegt. 

Eenmaal vast in de relatie dan is die meegaande lieve man snel aan het verdwijnen. Er is alleen nog maar discussie en gezeur. Nu wil hij nergens in mee gaan en alles is strijd.

Geef aan wat je niet wilt

Ja het klinkt heel tegenstrijdig, maar geef aan wat je juist niet wilt, dat is wat je het beste kunt doen bij een narcist. Vooral als je de relatie hebt verbroken met je narcistische ex partner kun je beter aangeven wat je niet wilt, om juist te krijgen wat je wilt. 

Hoe werkt het?

Zodra jij weg bent van de narcist, val je onder het kopje ‘fout’. Een narcist is een zwart/wit denker en in de relatie was je ‘goed’. Op het moment dat de narcist beseft dat het definitief is, begint de narcistische woede en ben je bestempeld als ‘FOUT’. Er is geen grijs gebied bij narcisme. Als je denkt dat die boosheid zal verdwijnen in de toekomst, dan heb je het mis! Jij bent en blijft nu ‘fout’. 

Narcist wil altijd het tegenovergestelde

Nu je de vijand bent geworden voor de narcist zal hij altijd het tegenovergestelde willen van wat jij wilt. Gewoon om jou te treiteren zal hij altijd tegenover jou gaan staan, wil jij iets graag dan zal hij er alles aan doen zodat je dat juist niet krijgt. Een narcist gunt je niets! Het voelt ook heel onnatuurlijk om uit te gaan dragen wat je niet wilt, maar dat werkt het beste bij een narcist. Hij zal ook zelf weinig laten merken wat hij wil en eerst om jouw visie of voorstel vragen. Je narcistische ex is reactief en zegt pas wat hij wil nadat hij weet hoe jij het liefste de dingen geregeld ziet. Reken maar dat hij lijnrecht tegenover jou gaat staan, ook wil hij van binnen hetzelfde als jij. Jij hebt zijn leven kapot gemaakt en nu wil de narcist jou kapot maken en daarbij is alles geoorloofd. Onderschat een narcist nooit!

Dwang werkt tegen de narcist

Dwang is de effectiefste manier om een narcist te bewegen. Je kunt een narcist niet overhalen met woorden. Hij laat zich gewoonweg niet overhalen. Je kunt praten totdat je een ons weegt, het zal geen effect hebben. Ook al is het de beste oplossing voor bijvoorbeeld de kinderen dan nog zal hij alleen maar aan zichzelf denken en aan hoe hard je hem hebt gekwetst. Hij wil namelijk wraak en kiest niet voor de juiste en beste oplossing voor iedereen. Hij gaat niet voor een win-win situatie, maar voor win-verlies of erger nog verlies-verlies. Zolang jij maar niet wint.

Een narcist gaat alleen maar meewerken onder dwang dus het is belangrijk dat je iets achter de hand hebt om hem onder druk te zetten. Dat kan niet makkelijk zijn om te vinden. Misschien heb je nog spullen die hij echt wil hebben?  Dan heb je iets om mee te dwingen.

Wil je dat hij jullie gezamenlijke huis verlaat? 

Dan kun je dat voor elkaar krijgen door pas de kinderen over te laten schrijven wanneer hij eindelijk het huis uit is. Of één van jullie kinderen voor de kinderbijslag en kindgebonden budget (kgb).

Zijn er hulpverlenende instanties verbonden aan jullie gezin? Dan kan het helpen als die achter jouw visie staan en dus hetzelfde uitdragen. De narcist staat dan klem en wordt gedwongen om mee te gaan in wat de hulpverleners en jij uitdragen. 

De enige taal die een narcist echt snapt is DWANG!  Deze manier werkt vooral als je hem dwingt met iets waardoor hij meer geld kan krijgen of waar de narcist beter van wordt. Heb jij het perfecte dwangmiddel gevonden om je ex een bepaalde kant op te sturen? Ga niet zomaar een mail sturen, maar schrijf je voorstel via de BIFF methode.

Email via BIFF methode

Vind je het lastig om te communiceren met je narcistische ex? Dan ben jij niet de enige, narcisten zijn erg goed in provoceren en jou overal de schuld van geven. De kunst is om je niet uit de tent te laten lokken en rustig en emotieloos te schrijven. Ga je face to face hierover praten met de narcist dan is het een stuk lastiger en loop je meer risico om bijvoorbeeld boos te worden of om jezelf te gaan verdedigen. Dat is wat je vooral niet moet doen.   

Communiceer het liefste via mail, want dan heb je ‘schriftelijk’ bewijs van je voorstel en kun je de tijd nemen om na te denken over de juiste zinnen. Geef aan wat je verwacht van je narcistische ex partner en dat hij pas na het uitvoeren van jouw eisen, krijgt wat je aangeeft. Schrijf je mail via de BIFF methode, want het belangrijk om op de juiste wijze te communiceren met een narcist

Dwang de taal van de narcist

Het is bijna onmogelijk om iets voor elkaar te krijgen bij een narcistisch persoon. Eigenlijk kun je hem proberen te overtuigen totdat je een ons weegt. Een narcist laat zich niet bewegen door jou, hij is de baas en heeft de controle. Je kunt het vergeten om met jouw normaal gezond verstand iemand proberen over te halen die niet normaal denkt. Abnormaal gedrag kun je niet veranderen met normale redenaties en handelingen. 

Wat kun je dan wel doen om voor elkaar te krijgen wat jij wilt?:

  • Hopen dat de narcist toevallig hetzelfde wil.
  • Door het tegenovergestelde aan te geven. 
  • De narcist dwingen; dit is effectief wanneer jij ervoor zorgt dat de narcist er beter van wordt.(meer geld).

De enige taal die de narcist snapt is dwang, helaas. Verwacht niet dat je hij zomaar meegaat in wat jij graag zou willen, hij kent geen normale normen en waarden. Een narcist heeft geen empathie en kent geen grenzen.

Heb je hier iets aan toe te voegen, laat dan een reactie achter, je kunt hier andere logenoten mee helpen.

De narcist kan een man zijn, maar ook een vrouw. Voor het gemak kiezen wij ervoor om de narcist in de hij-vorm te formuleren. Er zijn over het algemeen echter wezenlijke verschillen tussen de meeste mannelijke en vrouwelijke narcisten. De mannen zijn overwegend openlijk, de vrouwen opereren meestal niet openlijk, maar onder de radar! Vrijwel onzichtbaar voor buitenstaanders!

Voor meer blogs, kijk op misbruikdoornarcisme.nl

Pin It on Pinterest

Shares
Share This