Jetpack

WAAROVER LIEGT EEN NARCIST?

Narcisten, liegen tegen iedereen, zelfs tegen hun eigen kinderen. Ze liegen om de kleinste dingen. Het maakt niet uit welk onderwerp, als ze zichzelf maar kunnen redden van hun eigen schaamte. De narcist vertelt leugens alleen maar uit EIGEN BELANG!! Ze liegen over alles, zelfs om de kleinste dingen en dat alleen maar om er zelf beter van te worden.

LIEGEN VOOR DE UITERLIJKE SCHIJN

Het gaat puur over hun eigen belang. Door middel van liegen houdt de narcist de schijn hoog; het “perfecte”beeld naar de buitenwereld. Hierbij vertelt de narcist zeer gemakkelijk leugens aan vooral derden. Het maakt niet uit of dat tegen vrienden, andere ouders, collega’s, instanties; school, jeugdzorg, huisarts, advocaten of hun eigen kinderen. Schaamteloos en sluw. Zonder schaamte spelen ze de van slachtoffer rol om aandacht te verkrijgen van derden. Hierbij gaan ze ver. Slecht praten over jou, de ex, je compleet afschilderen als fout , als waardeloze ex partner, slechte ouder. Puur om zichzelf beter te laten voelen. Na het verbreken van je relatie met de narcist ben jij FOUT!

LIEGEN OVER GELD

Geld is erg belangrijk voor de narcist! Geld is macht en macht is alles voor de narcist! Ook hierin nemen ze een slachtofferrol in. Naar de buitenwereld toe hebben ze geen of weinig geld. Liegen over de bijdrage van de ex partner. Ondertussen geven ze wel geld uit aan zichzelf en kopen ze hun eigen kinderen met luxe artikelen, maar de basisbehoeften worden vaak vergeten. Wat belangrijk is voor het kind mag daarentegen geen geld kosten.

LIEGEN TEGEN DE KINDEREN

Na het verbreken van de relatie met de narcist wil de relatie met je kinderen te vergiftigen door regelmatig verwoestende leugens te vertellen. Leugens die tegen je kinderen worden gezegd gaan heel ver! Er wordt ze gezegd dat jij als ouder niets meer om ze geeft, dat je meer geeft om je nieuwe partner. Ook dat je bijna niets betaald voor ze, terwijl je gewoon iedere maand genoeg kinderalimentatie overmaakt. je neemt je verantwoordelijkheid. als ouder wil je voor de kinderen zorgen. Deze leugens kunnen ook zorgen voor oudervervreemding! zware kindermishandeling dus.

De narcist maakt verschil tussen de kinderen onderling. Liegen tegen het ene kind over het uitvoeren en behouden van de regels van het huishouden. Het ene kind krijgt meer privileges dan het broertje of zusje. Vervolgens liegt de narcist hierover. het ene kind is de “scapegoat”, het andere kind het “golden child”


WordPress.com

LIEGEN OM TE FRUSTREREN

De narcist liegt om te kunnen stoken en frustreren. Het is lastig om de leugens van een narcist te ontdekken. Dat komt omdat deze vaardigheid erg goed ontwikkelt is. Dit is waar de narcist goed in is. Heb je gebroken met de narcist dan zal zij er alles aan doen om jou te frustreren om zodoende je leven te verzieken. Je nieuwe relatie frustreren door leugens aan je nieuwe partner te vertellen om twijfel in de relatie te krijgen. Ook iedereen in je omgeving krijgt hiermee te maken. Je vrienden krijgen leugens over jou te horen met als doel je vriendschappen kapot te maken. Jij moet immers boeten voor het verlaten van de narcist.

Over het algemeen, zou je kunnen zeggen dat, spreekwoordelijk een leugentje om bestwil, geen kwaad kan. In de hierboven genoemde voorbeelden is er absoluut GEEN sprake van bestwil. Er is sprake van misbruik! LIEGEN IS MISBRUIK! Narcisten zijn Pathologische leugenaars!


De narcist kan een man zijn, maar ook een vrouw. Voor het gemak kiezen wij ervoor om de narcist in de zij-vorm te formuleren. Er zijn over het algemeen echter wezenlijke verschillen tussen de meeste mannelijke en vrouwelijke narcisten. De mannen zijn overwegend openlijk, de vrouwen opereren meestal niet openlijk, maar onder de radar! vrijwel onzichtbaar voor buitenstaanders!