Wonen 2023Wonen 2023

Misbruik

 Gaat je partner  continu over je grenzen heen? Blijft zij dit doen, ook na herhaaldelijk aangegeven dat je dit niet wil. Blijft je partner je vernederen en blijft zij je vertellen wat je wel kan en wat je niet kan doen? Voelen je vrienden, vriendinnen en familie zich ongewenst? Zijn zij niet goed genoeg? Wordt hierdoor jou wereld klein gehouden en financieel beperkt? Blijft je partner je emotioneel chanteren? Is ze dominant, gaat het om wat zij wil en niet om wat jij wil. Geeft ze nooit haar ongelijk toe en zegt ze nooit sorry? Liegt je partner aan de lopende band Geeft ze jou privé gegevens en geheimen zomaar prijs aan buitenstaanders. neemt ze geen verantwoordelijkheid over hun eigen acties en handelen? Een hele grote kans dat je te maken hebt met een narcist! Heb je een relatie met een narcist? Dan weet je ondertussen wel wat een narcist is. Hieruit volgt Narcistisch Misbruik en heb je te maken met misbruik door narcisme.

Zelfbesef

Heb je het idee, dat je continu met je partner aan het discussiëren bent? Je vraagt je jezelf af, waar gaat het eigenlijk over? Krijg je vrijwel niets voor elkaar en is alles een strijd? behalve als je aan de wensen van je narcistische partner voldoet. Het kost je zoveel energie! Ligt dit nu aan mij? Je gaat aan jezelf twijfelen! Ligt het nu aan mij? Je gaat steeds beter je best doen! Liefde is toch een werkwoord? Om je relatie beter te laten verlopen! Ga je gaat minder weg en werk je nog harder in huis. Je onderneemt meer met de kinderen en je hebt echt je best gedaan. Geen seconde zit je nog op de bank. Toch krijg je een uitbrander! Je gaat steeds verder van jezelf af staan, je gaat over je eigen grenzen heen. Het kost zoveel energie, je kan wel janken! Kun je nu niets goed doen? Hoe kan dit nou, het ging zo goed in het begin van je relatie? Wat is er gebeurt? Hoe is het ontstaan? Denk eens na over het begin van je relatie? Is er iets veranderd? Nee er is niets veranderd, je hebt te maken met misbruik door narcisme.

Het begin

In het begin kon je je geluk niet op! je nieuwe partner, gaf alleen maar complimenten, altijd attent en positief. Als je hieraan terugdenkt, was er nooit iets aan de hand! Weinig ruzie in ieder geval. Je voelt je zo goed. In mijn geval had mijn partner een hele zware tijd achter de rug, waarin ze vertelde welke problemen ze allemaal had gehad. Achteraf terug denkend had ze zichzelf in de slachtoffer rol gepositioneerd! Ze gebruikte het om aan te geven hoeveel geluk ze had met mij. Ik was haar reddende engel! Ze voelde zich zo gewaardeerd! Ze deed er weer toe! Haar leven had weer zin. Na een periode van geluk en “lovebombing” die jaren tot in sommige gevallen wel een decennium kan duren. Komen de eerste tekenen van misbruik naar voren. het word erger en erger, totdat je het echt niet meer uit gaat houden. Langzaam komt er meer besef, er is sprake van misbruik door narcisme.

Geleidelijk aan!

langzaam aan realiseer je je dat er steeds meer stemmingswisselingen bij je partner zichtbaar worden. Zonder aantoonbare redenen, slaat het gedrag van je partner om en reageert ze emotioneel reactief en kinderachtig. Ze krijgt woedeaanvallen, van poeslief naar agressief. Kun je nu helemaal niets meer goed doen? Denk je haar te helpen met de was, dan krijg je een uitbrander! Waarom? omdat je een broek verkeerd hebt opgehangen! In ieder geval niet op haar manier. Neem je het koken over, na een dag hard werken, dan is het niet goed, want de groente is niet gaar genoeg.  Er is totaal geen dankbaarheid! Je krijgt een sneer na. Ze zegt: Ik kan ook beter alles zelf doen! Daar staat je ontbijt op bed, die laat ze gewoon staan en ondertussen krijg je het gevoel niets goed te kunnen doen! Dit gedrag wordt steeds erger en erger! het steeds duidelijker, je hebt te maken met misbruik door narcisme.

 

Hel

De narcist is een hel in je relatie, maar de narcist is nog vele male extremer na je relatie en de scheiding. Alles draait om macht en controle! Als je weet dat je te maken hebt met een narcist en je wil weg van de narcist, bereidt je dan heel goed voor! Als je denkt dat het wel mee zal vallen, dan heb je het mis! De narcist zal je dan kapot willen maken. Ze zal je alles willen afpakken. Je kinderen, je geld, je huis, je familie, je baan, echt ALLES. besef het goed, je hebt te maken met Narcistisch misbruik

 

Narcistische school

Bij het spreken van andere slachtoffers van narcistisch misbruik, denk je dat ze allemaal naar dezelfde narcistische school zijn gegaan. Als iemand anders zijn of haar verhaal verteld, dan herken je direct een aantal parallellen in je eigen verhaal. Het belangrijkste om narcistische misbruik te herkennen is het vergaren van kennis hierover. Zorg dat je wijzer word. Denk niet dat je kunt winnen van een narcist, want dat lukt je niet. Een narcist zal namelijk altijd voor een win-verlies situatie gaan en niet zoals bij normale mensen voor een win-win situatie. Daarom zijn ze destructief in hun relaties! Ze zetten je voor het blok. Het mes komt op je keel! Ze gaan tot het uiterste om jou zover te laten gaan dat je over je eigen grenzen heen gaat. Ze misbruiken alle info die ze over je hebben tegen jou!

De narcist kan een man zijn, maar ook een vrouw. Voor het gemak kiezen wij ervoor om de narcist in de hij-vorm te formuleren. Er zijn over het algemeen echter wezenlijke verschillen tussen de meeste mannelijke en vrouwelijke narcisten. De mannen zijn overwegend openlijk, de vrouwen opereren meestal niet openlijk, maar onder de radar! Vrijwel onzichtbaar voor buitenstaanders!

Voor meer blogs, kijk op misbruikdoornarcisme.nl