waarom Discussieert een narcist?

Waarom?

Discussie met een narcist. Met een narcist is vrijwel continu discussie! Je komt er niet uit! Hoe komt dat nu? Wat kun je hiertegen doen? Hoe verweer je je ertegen? Het kost je energie, je wordt er doodmoe van. In het begin van je relatie is het niet zo erg, naarmate je relatie langer duurt en de narcist meer kennis en informatie heeft weten te vergaren, gebruiken ze dit tegen je. De narcist gebruik je eigen woorden tegen je. De narcist speelt in op je gevoel. Door continu deze discussie te creƫren, verwarren ze je. Je weet niet meer zeker wat je wel of niet gezegd hebt. ben ik nou gek? denk je dan wel eens. Ik weet het toch zeker, maar toch ga je aan jezelf twijfelen, je word er onzeker van. Een narcist heeft als doel jou te verwarren en onzeker te maken. Als jij A zegt, zegt de narcist B. Als weet waar je op moet letten, kom je erachter dat er in de argumenten heel wat een tegenstrijdigheden zitten. Die tegenstrijdigheden kun je gebruiken om er iets tegen te doen.

Wat kun je ertegen doen?

Als je narcistische partner confronteert, of kritiek wil geven. Hou voor jezelf goed in de gaten wat je hiermee wil bereiken. De narcist zit vol met tegenstrijdigheden. De narcist zal kritiek op zichzelf vermijden. Zorg dat je bij het onderwerp van kritiek blijft. De narcist zal namelijk van het ene onderwerp naar het andere schieten. Zij verwart je en ontwijkt de kritiek op haar. Daarmee komt het gesprek tot een wending. JIJ krijgt namelijk nu de kritiek. Onthoud goed dat de narcist nooit fout is. Zie Hoe herken je een narcist? Ze geven jou het gevoel fout te zijn. Jij bent fout en zij zijn goed! Keer terug naar de oorspronkelijke vraag en geef rustig aan dat je nog geen antwoord hebt gekregen en blijf de vraag herhalen.

Schiet niet in de verdediging, dat is wat de narcist wil. Op het moment dat je tegen de narcist in de verdediging schiet, zal ze meer onderwerpen blijven aanhalen om jou te raken. Je bent hier gevoelig voor. Mijn tip: Blijf uit, die discussie! Je wint een discussie namelijk nooit, ook als jezelf gelijk hebt. Ben hier bewust van, want de narcist zal nooit zijn ongelijk toegeven. Je zit namelijk in misbruik door narcisme!

WordPress.com

Er is geen grijs gebied, alleen maar zwart en wit denken. Er is alleen goed en fout. ben je tegen de narcist, dan ben je fout. De narcist is negatief in hun bewoordingen over anderen. Bedenk goed……

EEN NARCIST HEEFT ALTIJD HET LAATSTE WOORD!

[bol_product_links block_id=”bol_59186df2babc9_selected-products” products=”1001004010660667″ name=”Splitting” sub_id=”scheiden met een narcist!” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De narcist kan een man zijn, maar ook een vrouw. Voor het gemak kiezen wij ervoor om de narcist in de zij-vorm te formuleren. Er zijn over het algemeen echter wezenlijke verschillen tussen de meeste mannelijke en vrouwelijke narcisten. De mannen zijn overwegend openlijk, de vrouwen opereren meestal niet openlijk, maar onder de radar! vrijwel onzichtbaar voor buitenstaanders!