Wonen 2023Wonen 2023

Inleiding:

Mensen met een ‘hoog conflict persoonlijkheid’ hebben een aantal karakteristieke eigenschappen die opvallen, als je met hen te maken krijgt. In deze blog, gaan we deze eigenschappen toelichten. Door deze eigenschappen te herkennen , kun je je beter wapenen in de toekomst, want voorkomen is nog steeds beter dan genezen. heb je te maken met mensen die een ‘hoog conflict persoonlijkheid’ hebben, adviseren wij om uit de buurt te blijven.

karakteristieke eigenschappen van mensen met een hoog conflict persoonlijkheid:

  • levenslange preoccupatie in het beschuldigen van anderen
  • Vermijd het nemen van verantwoordelijkheden
  • Alles of niets denken
  • Altijd op zoek naar aandacht en sympathie voor zichzelf
  • zoekt agressief naar bondgenoten die zijn of haar doelen ondersteunt
  • uit zich dramatisch en is emotioneel extreem
  • heeft een intense focus op andermans gedrag uit het verleden
  • blijven straffen van mensen die hen in het verleden pijn hebben gedaan
  • probeert om anderen zijn/ haar problemen op te laten lossen
  • vinden het okay om te liegen (Pathologisch leugenaar), zie ook leugens van een narcist

samenvattend

De bovengenoemde eigenschappen zijn veel voorkomend, bij mensen die een hoog conflict persoonlijkheid hebben. Wellicht zijn niet alle eigenschappen direct zichtbaar. Mocht je een beginnende relatie hebben, loop vooral niet te snel van stapel. Neem de tijd en ben op je hoede voor deze hoog conflict persoonlijkheid.

Voor meer informatie lees ook onze blog over “Hoe herken je een narcist

De narcist kan een man zijn, maar ook een vrouw. Voor het gemak kiezen wij ervoor om de narcist in de hij-vorm te formuleren. Er zijn over het algemeen echter wezenlijke verschillen tussen de meeste mannelijke en vrouwelijke narcisten. De mannen zijn overwegend openlijk, de vrouwen opereren meestal niet openlijk, maar onder de radar! Vrijwel onzichtbaar voor buitenstaanders!

Voor meer blogs, kijk op misbruikdoornarcisme.nl